Seksjoner

Fortsett til innholdet. | Gå til navigasjonen

Du er her: Forside Hjelp til selvhjelp Hvordan legge inn nyheter og hendelser

Hvordan legge inn nyheter og hendelser

Portalen har mange 'innholdstyper'. 'Nyheter' og 'hendelser' (Hva skjer?) er to av dem. Bruk 'nyhet' når informasjonen er aktuell nå eller på kort sikt, men ikke om noen måneder. Bruk 'hendelse' (Hva skjer?) når noe skal skje på spesifikke datoer/tidspunkter.

Nyheter

Typiske eksempler på informasjon i denne kategorien er 'nye åpningstider for bassenget' eller 'nye ruter fra Norwegian'.

Du legger inn nyheter omtrent som 'dokumenter' – se Hannes anvisninger for dette, med to vesentlige forskjeller:

  • Innholdet legges på ditt område ('min mappe').
  • Når du oppretter nyhetsinnslaget, velger du 'nyhetsartikkel' fra rullemenyen, i stedet for 'side'.

Også bilder kan legges inn. Du vil finne at innleggingen er enklere enn for 'sider'.

Hendelser

Innholdstypen 'hendelse' brukes når informasjonen har tilknytning til en spesiell dato, eller kanskje flere datoer. Når du velger denne innholdstypen, får du frem en side som gjør det lett å fylle inn riktig informasjon. Ikke alle feltene fylles, men jo flere som fylles, desto mer verdifull blir informasjonen.

Hendelser kommer ikke fram under rammene 'nyheter' eller 'Siste oppdateringer', men i kalenderen nederst til venstre. Datoer som har hendelser i kalenderen merket med en annen farge. Etterhvert som kalenderen tas i bruk, blir det et effektivt verktøy for å holde oversikt over relevante hendelser i og rundt sameiet.

Opprettelse av nye hendelser gjøres som for nyheter ovenfor. Du gjør det fra ditt område, og innslaget blir liggende der.

Generelt

Husk å endre status til 'publisér' når du er ferdig. Det er ikke meningsfylt å bruke status 'sameier' på slike innslag, som av natur er offentlige. Du vil umiddelbart se at overskriften kommer opp i rammen 'Nyheter' til venstre eller som dato i kalenderen under, dersom det er en 'hendelse'.

I og med at innholdet ligger på ditt private område, er den lett å finne dersom du skal oppdatere den, endre status eller slette.

Lykke til og ta kontakt dersom du har spørsmål eller kommentarer.

Side-alternativer