Seksjoner

Fortsett til innholdet. | Gå til navigasjonen

Du er her: Forside Hjelp til selvhjelp Komme i gang ...

Komme i gang ...

En kort introduksjon til bruk av Alfaz del Sol 1 portalen – for alle brukere.

Velkommen. Siden du leser dette, er du allerede innlogget. Det betyr at du er i gang. Du har registrert deg. Du har fått passord. Du har brukt passordet. Du er kommet inn. GRATULERER!

Siden du ikke er nybegynner på Internettet, blir dette hva amerikanerne kaller 'a walk in the park' – temmelig problemfritt. Like fullt – siden vi alle har erfart hvordan liten tue kan velte stort lass, her er noen praktiske hint om bruken av vår nye 'fellesressurs'.

Noe for alle…

Initiativet til portalen kommer fra Styret, og har opprinnelse i et generelt behov for mer og bedre kommunikasjon – ikke bare mellom Styret og sameierne, men mellom oss alle. Derfor:

Portalen er ikke for Styret, men for alle. Styret har sitt område, Servicekontoret har sitt, mens vi som eiere har våre områder. Alle eiere kan legge inn informasjon, meninger, diskutere, komme med erfaringer, nyheter og etterhvert kjøp-og-salg.

Alle disse mulighetene gjør det nødvendig med en kort introduksjon til hvordan portalen fungerer. Du blir ikke utlært, men får etablert et startpunkt.

Områdene på skjermen

Du har allerede lagt merke til de viktigste 'områdene' i bildet. 'Menyen' under logoen øverst til venstre  – som begynner med 'Nyheter' – kalles navigasjon eller navigasjonspanelet

Du vil raskt oppdage hvorfor: Den forandrer seg etter hvor du befinner deg i portalen. Den viser mapper, underkataloger og annet innhold – noen ganger innrykket fordi de ligger 'under' merkelappen umiddelbart ovenfor. For eksempel: Når du leser dette, vil 'Komme i gang ...' ha en annen farge enn de andre, fordi dette er det aktive dokumentet. Og den er innrykket i forhold til 'Hjelp til selvhjelp' fordi den ligger under denne vignetten.

Noen av innslagene i navigasjonspanelet er permanente. De er snarveier til viktig innhold som du og andre trolig vil bruke ofte.

Under navigasjonspanelet finner du Nyheter. Rammen viser de 5 ferskeste nyhetene som er lagt inn. Et klikk på overskriften gir detaljene. VIl du ha flere enn de 5 ferskeste nyhetsmeldingene, klikker du 'Flere nyheter...' underst i rammen.

Under nyhets-rammen kommer 'Siste Oppdateringer'. Den fungerer på samme måte: Viser oversikt over de 5 siste endringene gjort på portalen (utenom nyheter): Nytt stoff og endret/oppdatert stoff. Og igjen kan du klikke overskriftene for å se mer, eller  'Mer...' for å se flere endringer enn de 5 siste.

Menyer og knapper

 • Helt øverst i bildet finner du ditt eget navn. Klikk navnet og se hva som skjer. Du får for det første en oversikt over endringer på portalen siden sist du var innlogget. Dernest får du noen nye menyknapper: Bytt passord, Personlige innstillinger og flere. Klikk, se hva som skjer, og bli kjent. Det er langt mer effektivt å leke seg litt enn å lese seg til hver enkelt detalj.
 • Også helt øverst finner du 'min mappe'. Klikk den, og du kommer til ditt private område på portalen. Her er det DU som er 'sjef'. Du legger inn hva du vil, eksperimenterer, sletter, laster opp og mer. Denne eksperimenteringen er viktig for å bli kjent med systemet.
 • Menylinjen under ditt navn har 4 knapper - klikk på dem for å finne ut hva de gjør.
  • 'Forside' sender deg til portalens forside. Det samme gjør et klikk på 'logoen' til venstre for bildet.
  • 'Styret' bringer deg til området der Styret legger ut informasjon, referater og annet.
  • 'Servicekontoret' sender deg til servicekontorets område, hvor ukebulletinene og annen informasjon fra ASS ligger.
  • 'Siste' gir en oversikt over nye og oppdaterte dokumenter og annet innhold, en utvidelse av rammen 'Siste Oppdateringer' til venstre.
 • Tre andre områder på forsiden (og mange andre sider) er viktig i denne første leksjon om Alfaz del Sol 1 portalen:
  • Knappene under bildet - klikk på dem for å se hva de gjør: Nettstedskart gir en kort oversikt over tilgjengelig innhold. TIlgjengelighet forteller hvordan du kan endre utseende og bruke snarveier på portalen. Kontakt gir et skjema for tilbakemeldinger til Styret og portalansvarlige. Dette er én av flere måter å komme i kontakt med oss på.
  • 'Brødsmulene' litt lenger til høyre - 'du er her:' – viser til enhver tid hvor du befinner deg – hvilken mappe, undermappe etc. Nyttig etterhvert som vi beveger oss rundt i en voksende samling av innhold, og nyttig fordi hvert element i kjeden er til å klikke på. Test det – se hva som skjer. 
  • Søkefeltet – legg inn et søk, se hva som skjer. Søk på navnet ditt, navnet til naboen, Presidenten eller en sak du er interessert i. For eksempel 'husdyrhold' eller 'svømmebasseng'. Jo mer innhold som blir lagt ut, desto større verdi får søkefunksjonen.

Første leksjon

…er dermed avsluttet. Om det kommer mer? Det kan ikke utelukkes. Her er det uendelige muligheter. For samarbeid, diskusjoner, blogger, meningsytringer, anbefalinger – og mer. Er du interessert i å bidra? Er du skrivefør, tankefør, meningsfør eller før på andre måter? Dette er stedet å få utløp for sin energi.

Den som gir skal få. Portalen blir så bra som vi i fellesskap gjør den.

 

Side-alternativer