Seksjoner

Fortsett til innholdet. | Gå til navigasjonen

Du er her: Forside Skråblikk på historien Presentasjon av Solfried Gjelsten

Presentasjon av Solfried Gjelsten

Solfried Gjelsten, født i 1925 i Oslo

 

Vi er så heldige å ha fått historieforteller Solfried Gjelsten med 'på laget'. Solfried og ektemannen Peder utvandret fra Romsdalen til  Alfaz del Pi på 80-tallet.

 

SG

 

Solfried har i store deler av sitt liv vært engasjert i - og med kultur. Blant annet som medlem i Norsk Kulturråd og Kringskastingsrådet. 

Interessen for kultur tok nye retninger i Spania. Her grunnla hun og mannen Historiegruppen, en undergruppe av Den Norske Klubben Costa Blanca. 

I 2005 mottk Solfried og mannen Peder kulturprisen av "El Alcalde - Presidente" i Alfaz del Pi for sitt arbeid med å formidle spansk kultur til nordmenn i Spania. 

Solfried er en aktiv og engasjert dame. Hun holder jevnlige foredrag og leverer utdypende artikler om spansk historie til Aktuelt Spania.

Under denne spalten vil hun forlyste med skråblikk på historien i en noe lettere - og kanskje uventet form. Forhåpentlig til forlystelse.

Er vi heldige byr hun på sitt også hva gjelder lokalhistorie. I tillegg håper vi hun vil innvie oss i sin lille verden av  små 'gullkorn' verdt å besøke i næromgivelsene. 

 

En anbefaling for historieinteresserte:

 

Bok"Bak kulissene i spansk historie" er en annerledes historiebok. Forfatteren lar oss møte menneskene bak historiske navn og titler - ved hjelp av et muntlig og humoristisk språk. Hun tar oss med på oppdagelsesreiser og gjenforteller gamle legender, viser oss dagliglivet i de tidligste tider og skildrer bitre familiefeider og blodige kriger. I tillegg formidler hun de forskjellige epokenes arkitektur og trekker fram kunstnere som har vært viktige opp gjennom tidene. Forfatterens intensjoner er å opplyse, begeistre og pirre nysgjerrigheten slik at spørsmålene "hvem - hva - hvorfor - og hvordan" begynner å trenge seg på. Stoffet til boka er stort sett hentet fra spanske kilder - noe fra historiske verker, annet møysommelig gravd fram ved lokale kulturminner eller hørt på folkemunne. Velkommen til en kikk bak kulissene i Spanias spennende fortid!

Boken kan bestilles via nett - eller også kjøpes på Bokhandleren i Alfaz del Pi.

http://www.akademika.no/node/884056   

Side-alternativer
Navigasjon
Logg inn


Glemt passordet?
« April 2024 »
April
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930